Thursday, August 27, 2009

ha? btol ke?

watak cite A,B,C,D
A=keding
B=kambing
A n B kawan baek(gilz ok),stay kat bangi, dua2 student
C=besi
D=buntal
C n D kawan baek(lelaki),stay johor,dua2 keje
ni la watak2 cite 
-intro-
jom teman aku pi melaka (A ajak B). B xde mood n x brape nak ikut so die janji x janji dgn si A. Atas nama kawan si B pi gak la teman A jumpe bf die kat Melaka. we all stayed at Melaka guest house (not bad a tmpt tu, nearby eyes of Malaysia).

-------di sebalik cite------

alkisahnye nak bg suprise kat besi, so keding n buntal komplot n plan nak kenekan si besi kat Melaka. Si kambing ni kebetulan je pon termasuk dlm cite ni. ok..berbalik kepada cite di atas tadi...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

da sampai kat Melaka guest house tu, keding kene sorokkn kete spy besi xtau yg si keding ade kat Melaka,kalo x kantoi a.we all checked in n wait for besi n buntal. before dat, keding n kambing prepared a suprise party for buntal.pi bli kek n ape2 jelah.tiup belon sampai nak pecah mulut.si keding plak bawak bekal spageti(homemade tao-masin yg amat tp kiteorg blasah jek bawak).

-part bile besi n buntal da sampai-
ntah macm mane nth kambing n keding plan , tetiba si kambing yg kene bukak pintu .patotnye keding yg bukakkn pintu so dat besi akan terkejut bile nampk keding. TAPI terbalik alam plak bile si kambing yg kene bukak n org yg kat luar tu si buntal.aduyaii...

-scene di mana buntal fall in luv ngn kambing-
hahahahaha.part ni ak suke.kikikiki.ala2 bollywood gitu.bile si kambing bukak pintu, (mak aih...tekejut a die coz tu 1st time jumpe buntal, slalunye dgr dari mulut keding je pasal buntal ni.bley thn tinggi, kambing yg sengal x bajet buntal tinggi mcm tu.buntal lak dgn gaya machonye angkat tgn n betulkn rambut yg terjuntai kat dahi.hahahaha...part ni kambing suke sgt. dan ini pengakuan ikhlas buntal-time kt pintu tu la buntal fall in luv dgn kambing. ntahla..kuasa Tuhan ke yg menemukn mereka berdua??. msg2 x minta di temukn. tp pertemuan tu la yg mengikat mereka sampai ke hari ni. 
p/s: 2 be continued

Monday, August 24, 2009

G

Be urself  (_'')
konfem sape2 jek akan ckp mcm statement kat atas ni, be urself. x kire la artis ke, baru nak naek artis ke n perasan artis, lastly bukn artis, most of them akn jwb mcm tu. memg la senang nk ckp B urself, but then how? even ak sendiri xtao HOW 2 B MYSELF. emm ini serba sedikit tentang aku:

dengan kawan2 ::
memg ak adalah ak =) ak suke tekan TUUUT.haha.ak suke tgk kawan2 ak seksi (heee)
dengan 'baru nak jadi kawan' ::
emm bukan diri ak sgt(kene tgk dulu org tu mcm mane, kan x pasal2 aku buat lawak bodoh x kene ngn org nye)
dengan org tua ::
haha konfem baek gila.tp btol la kn, xkan depan org tua nak gelak mcm setan, duduk mengangkang n mulut penuh ngn makanan (dpn kawan memg ak buat)
dengan boyfren ::
be myself a. ak suke mkn byk, bebel bkn2, mencarut(skarang da kurg skit a), suke marah2, suke tido sampai kene kejut untuk lunch, menggatal pon ade gak (heee). gatal yg sah (-;-)
dengan Allah ::
ak hambaMu yg lemah dan kerdil.yg slalu meminta padaMu.ak menjadi insan yg kadang2 ak sendiri x kenal.setulus hati memohon Pengampunan dan Keberkatan yg Esa.

ok tutup cite pasal aku.tapi xsemua org suke kite.muka memg baek gile n ramah mesra gitu depan kite tapi blakang masyaAllah..mengumpat babe!ini formula aku::kalau nak semua org suke kite memg xdapat la kn sbb hati masing2 apetah lagi kubur.ak buat yang termampu untuk berkawan dan kurgkan perkataan (can't) if my frens do ask my favour.Alhamdulillah setakat ni kawan2 ak syg aku =) sbb ade org ckp ak handsome n cute.haha.

p/s:abah always reminds me (along berkawan biar seribu tp hati budi dulukan dahulu)

Saturday, August 15, 2009

dariMu ku datang kepadaMu ku kembali..

video


kadang2 ak leka dgn nikmat sementara dunia.kebahagiaan berkasih sayang antara dua hati yang amat ak harapkn diberkati yang Esa.
kadang2 ak takut dengan nikmat sementara yang ku kecapi ini tidak akn berkekalan.
subhanAllah...
Ya Rabbi Kau teguhkan hati ini, basahilah bibirku dgn zikrullah..
Kau pimpin lah hatiku yang rapuh ini, sinarilah hatiku yang samar ini..

Friday, August 14, 2009

Aku vs Saya

guys...tetiba plak bila bc blog sendiri ni jadi geli ..

nape? coz penggunaan bahasa SAYA . sekarang proudly announced dat SAYA changed to AKU.
kepada sesiapa yg rasa 'aku' ni agak kasar..sori! huhu~

Thursday, August 13, 2009

♫ jom bergoyang....! ♫ ♥ kongsi b`sama u all ♥

video

saya ♥ untuk berkongsi ngn u all, video ni d ambil atas MS Cruise sungai nil sebulan yg lepas..tarian piring di anggap mcm 'santapan' slps abes makan2 atas kapal tu, die jus guna material cam kaen untuk buat mcm2 aksi, huhu..serius memg hebat penari egyptian ni, handsome lak tu, ♥ =)

Wednesday, August 12, 2009

~||Albi NaDak||~

video

thanks to my fren for dis sweet song~....

Tuesday, August 11, 2009

i 4 u laling~~

Last 2 weeks she gave it to me...a talented gils with creative ideas...kikikiki. i forced her to make one for me during our semester break, she made it n here is the thing~~...so cute...i put it on my study table =)




click me to enlarge =)

K@wan BarUUU ~~

minggu haiwan sedunia..

satu hari 'kawan baru' ketuk tingkap..(doomm..dooom..) garangnye 'kawan baru' ni, bile tgk je 'kawan baru' kat tingkap..saya melompat dari bilik ke bilik depan..patotnye 'kawan baru' kene la di alu2 kn tapi sy menjerit n melompat siap dgn jubah itam (sebijik cam antu).hmmm...ape lagi..jiran tetangga dtg a menolong, lastly 'kawan baru' saya tu siap curi duku n manggis pastu blah dgn hepinye....

perkenal kan kawan baru =)

Monday, August 10, 2009

Project AGAMA

call orang tu, then org tu pass kat org ni..org ni lak pass kat org tu...so sampai bile nak abes research ni..rata2 malas da nak buat tp we have too! 3 credit hours ni..

Saturday, August 8, 2009

Long Term OR Short Term Relation ?

Pyzam Glitter Text Maker

Life's Too Short


Which one promise a happy ending marriage?
For me, it depends individually. lately, a few of my frens broke up in the middle of their sweet ever relations. Main reasons are? survey stated:: heart stops beating, no feeling, tired n bla bla bla.

ok then go on n make a move. there are two options:: "make up" ur relation with buncho crayon (LOL)- try to create a sense of humor or romance la or open table with ur partner (brainstorming lah).investigate ur direct/indirect/internal/external probs. the other one is, make one step forward (find someone else!/jus be ALONE.single in ease word. enjoy ur life then.)

AND FOR SURE...people,close frenz,not so close frenz,n huha frenz start talking, gossiping n spreading ur SINGLE/OR WITH SOMEONE NEW. guys..wut is da prob if we being single? dumping someone for a gud reason (hard to xplain sometimes).

senang cite..blaja sampai abes n keje. xyah nak pening2 ngn mslh jiwa remaja nih.hihihiihi