Thursday, September 10, 2009

Aku Berhenti Solat

1400 tuesday 09


tanpa melengahkan masa yg amat suntuk ni. kami hanya ada 1h30m b4 dating dgn paper techno. so kami pi toilet n buat ap yg patot.heeee. then,kami (pasangan siti) khusyuk menunaikan tanggungjawab kami kepada Dia. tenang kejap. syahdunya dapat berdiri tegak mengadap Pencipta dengan menghayati bacaan AlFatihah. ak di barisan hadapan n rumate ak di belakang. angin sepoi2 bahasa.huhu mcm nak tertido plak.mendung lagi. ok2 berbalik kepada cite tadi. tengah khusyuk solat tu, tetiba..........











bunyik mcm benda berjalan kat luar tingkap bilik kami.(bilik kami level 1 so ade atap yg bleh dijadikn tempt lepak kawan baru aku). ok fine.ak still leh focus lagi dlm solat.biarkn je kawan baru aku tu bergurau senda kat luar tingkap. masuk rakaat ke 3, hati aku dup dap dup dap.al Fatihah pon da tunggang langgang.ok.kali ni aku memg da cuak gile sbb aku dgr ade benda jatuh atas meja.within 2 second,ak stop solat n pandang ke arah tingkap, huh! aaaaa....geramnye. kawan baru aku tgh dlm cubaan mencuri bunga hiasan ku.n dgn selamba ayamnye kawan baru aku tu pon buat muka terkejut gak.huhu.kami sama2 terkejut.aaa tidak.ape lagi, ak dengn sekuat hati, sekuat nafas, n seyakin yg boleh MENJERIT aaaaaaaaaaaaaa.MONYET!!!!!MONYET!!!


.rumate aku yg x bersalah tu ape lagi trus terkejut n stop solat gak tetiba. as a result, dia yg halau MONYET tu.



.bunga telur yg kawan baru saya suke sgt.

ape lagi, lepas tu kami gelak la puas2.hehehehehe.then baru solat untuk kali ke dua nye. kali ni dgn tenang.tingkap kami da tutup.


p/s: ak memg cepat terkejut.n tindakan plg pantas aku ialah MENJERIT.

6 comments:

JMR said...

owh..patot la cam dgr jeritan ngeri je ....:-p

syed mohamed bin syed hassan (jen) said...

huhu..ha,...papepon mai dgr cite dak kelantan lak.chill!

el said...

mmg kalo sape2 nak monyet cam gitu
sure jerit..takan nak pelawa masok umah kut kan
hehehehehe

thanks komen blog kite
slm knl

dr.todak said...

laaaa...awok rupenye yg mjerit tu.nasib baik kawan tak pengsan

dr.todak said...
This comment has been removed by the author.
paCat said...

itulah chenta monyet ~