Saturday, November 21, 2009

Nikmat Keje Part Time

SALAM N HI

Semester break dah start. Seumur hidup ni x pernah aku kerje during holiday, jadi x salah rasanye kali ni i move forward by working during semester break.huhu. at least ade income time cuti n the most thing is experience. Last 4 days i did send an sms to one of famous learning center in Malaysia (this one is located at Jalan Dagang Ampang). Luckily the staff replied my sms immediately. Rezeki Tuhan nak bg kn. Ok, ak trime. 3 times/week. Not bad the rest i can work on my fyp. So the whole week is going to be TERSANGAT LA PADAT. Takpe2 .

I did call my father,  mcm biasala seorang ayah mesti risaukan keselamatan anak dia, tambahan lagi ak xpernah kerje part time mcm ni, mcm2 la die tanye btolke iklan kat jobstreet tu n bla bla bla. Ok abah. Along dah errrr nak bengang.heeeeeee. Mane de ak hangin. Sabo ler. Ayahkn..Layan kn jeee. Bley plak die ckp blik jela umah biau abah bg gaji. Helo~~~ anak sulung abah bukn jenis yg mkn suap. huhuhu.


Lastly, khamis lepas start la keje aku as a TEACHER. ahaha. Tu lah panggilan students2 kat sane. Senang je keje die, ak kene ngajo budak2 from standard 1 till form 4. My subjects bahasa mat salleh n add maths. Style dis center bukn ajo ramai2 gitu, tp lebih kpd personal tutor. Student yg akn dtg ke meja kita n on the dot aku kene marking kerja skolah dorg. Penat toksah ckp, mulut gerak, tgn gerak, nak kene remarks lagi, records performance dorg lagi, naseb baek la dorg2 ni jenis bijak pandai x mcm aku .Senang jek nk ajo dorg. Majority anak2 cina, india n ade gak anak foreigner. Melayu ade tp x ramai.


Ok..bes lah setakat ni walaupun penat.

p/s: pengalaman xkn dtg kalau kita x cari..

8 comments:

paCat said...

poyola..

kata nk dtg shah alam..

Azmiezas said...

Ok la tu..tak la boring bila cuti semester n duit pun dapat..awak blum habis blajar lagi ye??..tinggal brapa lama lagi..?/..

G said...

kak : may nex year insyaAllah sy abes =)). doakan sy murah rezeki. akak pon bley tahan jenjalan kn... maaf ye xsempt nk tingal komen tp xpenah miss baca entry akak =) meriah !haha.

speckurosaklagi said...

teacher mcm ne nk speach.>?

~Love Says It All~ said...

KELAS MAKEUP DI SERI KEMBANGAN 6TH DEC & SHAH ALAM 20TH DEC MASIH ADA KOSONG! SMS 0162128740 UTK REG. TEMPAT TERHAD!
HTTP://WWW.EYRARIZAL.COM
HTTP://WWW.LOVESAYSITALL.BLOGSPOT.COM

Anna said...

Hi,selamat berkenalan. Welcome u to visit http://anagallery-suhanaoct.blogspot.com. Nice to meet u.. :)

MiSs FaiRlaDy JiM said...

wakakakakkaka..waklu arr type kat blog berabuk...aku tgk balik ada jer kat bilik...kalu tak cari jer budak nie kat Lab BMI yang hidup segan mati tak mau tue..hohohhohohoho

G said...

Haha jim kenapa aku baru perasan komem ko nih?? Lamanya x bukak blogg