Sunday, November 8, 2009

siape salah ???

3-0. huhu. mantop ! n9 vs red devil

ak texting nga membe aku yg pi tonton match kat bukit jalil. ini yang die cakap " ak pelik tgk dorg maen, mcm baru nak blaja maen bola". dan kekalahan di susuli ngan rusuhan. mcm biasala kn bile ade je match melibatkn red devil nih org akan cop. "konfem akn ade yg merusuh xpon bakar stadium". sedih la gak bile ade org cop mcm tu. tapi ak rasa xboleh salahkn penyokong 100%. ye a, fikir a sendiri datang jauh2 sampai ade yg stuck banjir semata mata nk support tapi player perform nak tanak. sedih la kn. moral down la bg penyokong. (yes i noe tindakan rusuhan tu x bermoral n xde adat. tapi kalau pemaen perform sehabes baek, ade dorg nak merusuh?)

p/s: menang kalah adat bertanding. semangat berpasukn tu patut di utamakn dari emosi .

5 comments:

JMR said...

cian kelate.....hikhik

MiSs FaiRlaDy JiM said...

salah penyokong jugak!!! dah tau pemain tak bagus yang pergi sokong bagai nak rak tue sapa suh...pastue kecewa menyusahkan org tak tentu pasal..lain kali nak sokong kena lah pandai...ini ibarat dah tau motor pancit tapi nak bawak jugak..tak ke tak akal tue...pergilah baiki dulu then baru lah bawak macam tue lah aku nak cakkap...hahahahahhaha apa2 pun moral of the game "jangan jadi mangkuk"

knockudown said...

xpe, nex year boleh try lagi kn..

paCat said...

Pendapat aku :


aku agak terkejut tengok game kelantan main, sebab berdasarkan game sebelum ni, aku tengok dorang main pun boleh tahan, tapi bila sampai final, jadi tak betul..

bg aku, ni sume jadi sebab, byk player kelantan yang baru pertama kali dalam penampilan final, bermakna, tak ramai player kelantan yang pernah MAIN MASA FINAL, berbanding player Negeri sembilan, ramai player dorang dah 3-4 kali main masa final..

itu mungin salah 1 sebab,tapi bagi aku, memang tak patut lah kan hanya kerana kalah perlu ke nak merusuh? yang dibakar di baling botol tu hak milik kerajaan, cuba kalau barang2 mereka sendiri kena dibuat camtu..marah?


haaaa...rilek arr beb. ni bukan world cup, tapayah nk bakar2, tak baik..heh, ape pun, not bad jugak kelantan sebab pencapaian yang sampai masuk final, ko tgk negeri 9, lepas 61 thn br dpt title juara final. dulu negri pun cmtu jgak, masuk final kalah, sbb byk player dorang takde experience main masa final, bila penonton da ramai sorak, konfirm la GEMURUH kan?


Jgn marah aku gee, aku bg pendapat. heh..


Gomo Kelate gomo..

Hobin jang hobin..

aku bangga negri menang !! yeah !! oghang kampung den !! hahaha..

mana tau thn depan ketemu lg kite ye x?


semangat kesukanan lah sikit...heh

G said...

pacat :: hahahhahaha. nanti aja ak maen gitar