Friday, October 23, 2009

Mumia Fir'aun

Salam sume,

Syukur kepada Allah kerana dgn limpah rahmatNya dn rezeki yg x pernah2 putus kepada kami, dpt la kami berjalan jalan round da world. X tao nak upload pic ape, jadi aku TERupload pic mumia ni..these are the real pictures taken by my brother during the visit at Museum Misr, Kaherah


mcm tgh korek tlinge plak, kikikiki






emm seramnye.

gambar kat ats tu sume gambar Fir'aun tp ak xtao nama2 dorg. ada Seti, Seqenre,Amenhotep,Queen Nodjmet,Queen Hentattawy, Ramses V, Ramses 2 semuanya aku perhatikan tetapi aku tak perasan pula mana satu Ramses II

bayaran masuk 50 egyptian pound
nak tgk the real mumia kene bayar 100 egyptian pound. memg buat duit a kerajaan Misr

p/s: bes kn dpt g jenjalan,
to syanur : bes nye resort yg kamu pi tu, nak honeymoon pon ok. hehe

7 comments:

Lady of Leisure said...

serius seram...
tapi kalau ada rezeki, tak rugi melawat ke tempat mcm ni kan..
lady suka betul pi tempat2 bersejarah ni..

TEDDY said...

mumia ni kurus yek??ade mcm miss jim 2 x??

Azmiezas said...

Dapat tgk kat dlm blog pun seram lagi la kalau dapat tgk real punya....eeee...

Tapi nak gak tengok..camane ekkk??..

paCat said...

ape motif die nak mumia kan diri sendiri? bukan leh idup blk minum milo ke, gi tgk wayang ke..kan da mati.

haih ~ tak faham mak..aw..

c a b b i e n a said...

waaa mmg menakutkan...
takut gak kalu dpn mata...
ada yg xdpt tido ni...

jai@jezz said...

huyooo....... seram plak aku nengok mumia tu.. betul la pic pertama tu cam korek telinga pon ado.. =P

Anonymous said...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!